KOFFIE

Om onze formule een nog uniekere smaak mee te geven hebben wij een eigen merk koffie laten samenstellen bij een koffiebranderij in Nederland. Wij bieden deze koffie aan in onze vestiging te Tilburg, Den Bosch en Maastricht, maar wij zullen onze ongemalen vers gebrande koffiebonen ook aanbieden voor de echte Monkey Coffee liefhebbers die thuis nog een bakje willen zetten.

Wij hebben gekozen voor Fair Trade koffiebonen waardoor wij ook ons steentje bijdragen aan de eerlijke behandeling van de koffieboeren. We hebben hiervoor gekozen zodat het niet alleen een keurmerk is die iedereen wel ergens van kent, maar dat men ook weet wat het keurmerk inhoudt.

Het Fair Trade keurmerk garandeert dat koffie en thee is ingekocht volgens bepaalde handelsvoorwaarden zoals een minimumprijs, rechtstreekse inkoop, voorfinanciering en langdurige handelsrelaties met de kleine koffieboeren. Bij Fair Trade wordt de boeren wel een prijsgarantie gegeven, waardoor kleine boeren en hun families in staat zijn zelf te werken aan een betere toekomst.